mandag den 11. juli 2011

Al hommmmmos

Mmmm, jeg elsker arabisk inspireret mad, og siden der ikke lige er hverken tid eller finanser til at gense nogle af mine yndlingssteder i den arabiske verden, kan man da passende skabe lidt araberstemning herhjemme...





Kæresten og jeg har stegt en ordentlig røvfuld krydrede frikadeller med masser af chili, hvidløg og raz el hanout, som består af hele 35 forskellige krydderier i én spicy pærevælling. Krydderiet er hentet hjem fra Marrakech og bruges nu flittigt i kulinariske eksperimenter...

Selvfølgelig skulle der også laves hummus fra bunden - krydret med friske urter fra mine forældres have. Her får I ospkriften på den lækre kikærtepasta, som er perfekt til fladbrød og knasende friske grøntsager.


Hummus
  • 3 dl. kikærter (250 g)
  • Vand
  • Ca. 2 spsk citronsaft
  • 1-2 fed friske hvidløg
  • 1/2 dl god olivenolie
  • 1/2 tsk spidskommen
  • Ca. 1/2 tsk groft salt
  • Peber efter smag
  • 1 stængel velduftende mynte
  • Oliven til pynt
Udblød kikærterne 10-12 timer. Kog dem møre i nyt vand ca. 1 time. Du kan også anvende allerede kogte kikærter fra dåse. Purer dem i en foodprocessor sammen med citronsaft, hvidløg, olie og krydderier. Virker mosen for fast, så tilsæt mere citronsaft og lidt vand. Smag til med salt og peber. Pynt med mynte og oliven...





Ingen kommentarer:

Send en kommentar