fredag den 9. december 2011

Old goodies in the bag


Skøn gammel skoletavle til det nye års aktiviteter. 10 kr. i 'genneren' // Gamle vinyler - klassikeren med Anne Linnet og en samling Radio Clubhits, som mest røg med pga. dets fede udseende // Endnu en fin plade :-)  // Smukke keramikkrus til 3 kr. stykket! // En skøn kogebog med indiske specialiteter - oplagt 3. adventsgave til kæresten forud for turen til Indien i januar // Antikvitets-ABC til samleren // To sæt skønne, gule retro-dynebetræk

8 kommentarer:

 1. Hej Katrine,
  Jeg kan se vi har en del ting til fælles ;) B.la. hang til indisk mad - din kogebog, hvad hedder den? jeg leder sådan efter en god indisk kogebog.
  Kh!

  SvarSlet
 2. Hej Michelle,
  Dejligt med fælles interesser. Kan se, at du og din kæreste også netop har booket tur til Indien. Vi tager afsted sidst i januar, og jeg kan slet ikke få armene ned. Glæder mig til farver, dufte, krydderier, storartet natur og ikke mindst den lækre, krydrede mad!
  Bogen hedder 'Indisk Kogekunst´- oversat fra engelsk fra bogen 'The Cooking of India'. Bearbejdet af Ellis Tadini i 1969, så det er ren retro! Mon ikke, du kan hitte den i Pihlmarks mange fantastiske stakke på Frederiks Allé?

  SvarSlet
 3. Det er nu til Vietnam - vi var i Indien sidste sommer, hvilket var en fantastisk tur. Er helt misundelig på at I skal afsted (men det kan jeg vist ikke helt tillade mig at være, hehe). Har du været i Indien før?

  Sikke en retrobog, ja! Jeg vil helt sikkert forsøge at finde den - det lyder som den helt rigtige inderkogebog!

  SvarSlet
 4. Nej, det bliver vores Indien-debut, og vi koncentrerer os om områderne Mumbai, Udaipur, Jaipur, Agra (med Taj Mahal, naturligvis!) og Delhi. Dejligt at høre, atvi har udsigt til fantastiske oplevelser. gode råd til sightseeing, shopping mm. er velkomne ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg har SÅ mange gode råd, ved snart ikke hvor jeg skal starte.

  1) Agra er en forfærdelig by. Men Taj Mahal er fantastisk smukt - hvis det er muligt så kom om morgenen og rejs væk igen om aftenen eller nøjs med én enkelt overnatning. Der er fine hoteller lige ved Taj Mahal. (Når jeg skriver fine, så hav in mente, at jeg er ret tolerant - der var en seng, et western toilet (luksus!) og ingen rotter ;))

  2) Tag togene fra sted til sted. Det er billigt og interessant. Hvis I vil spare penge, så rejs om natten og spar en overnatning. Skal I med sovetog, så book de øverste køjer. Så får man lidt mere privatliv. Inderne stirrer konstant på én.

  3)Hvis I får mulighed for det, så besøg Pushkar (ikke så langt væk fra Jaipur. Der er der dejlig afslappet. Vi var vilde med byen! Og her kan man shoppe amok! Vi boede på et hotel med pool til 250 ruppees per nat. Ca. 30kr. Mulighed for kamelsafari.

  4) Husk altid at prutte om prisen - også ved rickshwas.

  5) Gadekøkkenerne laver den suverænt bedste mad! (men hold lige øje med hygiejnen!) Og prøv også de store Thali køkkener. Der får man tre currys med chapati og ris til. Mmmm!

  6)Husk toiletpapir ;)

  7) Skal I på bustur, så rejs i nederdel, hvis du vil på toilet undervejs. Jeg rejste i bukser og da bussen holdt ind kunne jeg ikke få fred overhovedet for nysgerrige blikke, og fik derfor ikke tisset i 13 timer.

  8)Delhi - man kan bo billigt som backpacker i Paharganj (mener det staves sådan). Gode shoppingmuligheder for krydderier, lamper og tøj.

  Og jeg kunne blive ved.

  Vi rejse en lidt anden rute. Delhi - Varanassi (fantastisk!!!) - Kajarahu (vilde kama sutra templer) - Agra (Taj Mahal) - Pushkar - Rishikesh (smukke bjerge nordpå.) - Delhi.

  SvarSlet
 6. Tusind tusind tak for de mange tips! Det er bare så sødt af dig!

  Sjovt nok har vi planlagt vores tur til Agra præcis, som du foreslår. Vi tager en enkelt overnatning på et billigt hotel og har absolut ikke nogen foventninger ud over en smuk udsigt til Taj Mahal. Vi er heldigvis også meget tolerante, så vi er forberedt på det meste :-)

  Jeg glæder mig faktisk helt vildt til at prøve mylderet på en togrejse. Vi vil prøve at få nogle af de øverste køjer, så der er bare en snert af privatliv, he he... :-)

  Hvor er jeg bare glad for at høre, at I var vilde med Pushkar! Vi har netop indlagt Pushkar og Ajmer som stop på rejsen mellem Jaipur og Agra. Så skal der shoppes, og jeg glæder mig til at prutte om priserne. Det er altid sjovt at se, hvor meget der går sport i den, når først man får samlet sig sammen til at forhandle lidt... Glæder mig til farverige tekstiler, duftende krydderier, som kan omsættes i lækre kulinariske frembringelser herhjemme og alverdens skøre souvenirs...

  Vi skal helt sikkert gå amok i gadekøkkenmad - tror slet ikke, vi kan lade være, så vi husker lige en gang immodium for en sikkerheds skyld. Toiletpapir er også noteret ;-)

  Glæder mig også til at udforske Delhi - det med lampen var ikke nogen tosset idé- Jeg har startet en lille samling efter vores rejser i Marokko og Jordan, og den kan da sagtens udvides ;-)

  Hvor er det skønt med inspiration. Jeg er rimelig sikker på, at jeg falder pladask for landet, så mon ikke, vi må afsted igen engang... Så må vi udvide med en tur til Varanassi, der egentlig også var på programmet, men blev valgt fra, da vi prøvede at begrænse os lidt for også at få tid til at holde lidt 'tvungen' ferie. Med alle de indtryk vi har i vente, er det nok en meget god investering. Og skulle vi gå hen at få 'Delhi-belly' (7, 9, 13!), så har vi et par huller i programmet...

  Nøj, hvor jeg altså glæder mig - din rejsebeskrivelse gav mig endnu mere rejselyst! Så tusind tak, fordi du gav dig tid til at tegne og fortælle for os! :-)

  SvarSlet
 7. Det var så lidt! Der er SÅ meget mere at fortælle om Indien, at det er svært at vide, hvor man skal begynde.

  Indien er lidt et hektisk land, så det er en god idé med "tvungne" pauser. Jeg tror især, at I kan få slappet af i Pushkar og i togene.

  I kan evt. tage en indenrigsflyvetur mellem Delhi og Varanassi - det gjorde vi (dog kun til Varanassi. Derefter tog vi bus til Khajarahu). Det kostede ikke alverden og tog kun 1 1/2 time.
  Jeg synes, det var en fornøjelse at rejse med tog (sådan Indien taget i betragtning, haha) - det var hvertfald væsentligt mere spændende end den sædvanlige tur med DSB herhjemme. Det var nemt at få togbilletter - enten bestilte vi ved togstationnerne (forbered jer på lange køer - med køer i - der er vitterligt køer (altså dem, der siger muh) überalles!) Ellers bestilte vi ved vores hoteller. De tog godt nok lidt overpris, men det gjorde også ikke noget, for så sparede vi besværet. Toiletforholdende på togene var faktisk OK, og der var somregel A/C. Inderne var snaksaglige og vi havde altid ipods og bøger med. Husk dog mad, hvis I skal på en længere tur. Jeg mener ikke vi kunne købe mad nemlig. Tilgengæld kan man få chai (især kl. 4 om morgenen vækker de gerne én for at spørge om man skal have chai).

  Jeg har hørt at smykker skulle være sindsygt billige i Jaipur - der kom vi desværre ikke til, så det glæder jeg mig til at høre mere om.

  Og ja, prut om priserne - de tager gerne 70% og sikkert meget meget mere for meget. Hvis jeg selv skal sige det, var jeg ret god til at forhandle. (modsat min kæreste - han gad det ikke. Han vil bare gerne have vide, hvad han skal betale. Det er vist et spørgsmål om temperament). Det hjælper at smile, grine og så gå væk (selv når du er tilfreds med prisen), så kommer de løbende efter dig. Giv aldrig udtryk for at du virkelig gerne vil have noget.

  I kommer til at få så mange indtryk - duftene/lugtene: Jeg husker især lugten af Delhi, der bare var helt speciel. Jeg husker også lugten af brændt menneske, fra da vi var i Varanassi. Der stod vi en dag op kl. 5 om morgenen og tog en sejltur på Ganges - det var en oplevelse, jeg aldrig glemmer.

  Jeg har lagt et album op på facebook med et udpluk af vores billeder fra Indien. Du kan se det her, hvis du vil: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150263231620294.487831.823225293&type=3

  Du må endelig spørge, hvis der er mere jeg kan hjælpe med.

  Nå jo - husk myggenet!

  Normalt er mine billeder kun "for venner", men har gjort det offentligt for at du kan se det. Gider du at skrive, når du har kigget det igennem? Så vil jeg nemlig indstille privatindstillingerne igen :)

  Tilgengæld lyder det også spændende med Jordan og Marokko. Min veninde og jeg overvejer en tur til sidstnævnte - vi skal bare lige have afstemmet kalendrene (og sparet op, hehe). Så det kan godt ske, jeg vil høre noget mere om Marokko engang ;)
  Er det et land du vil anbefale til en 14 - 21 dages tur?

  SvarSlet
 8. Tak for endnu mere inspiration og for de dejlige billeder fra jeres tur. Det ser virkelig også ud som om, I har nået en helt masse. Elsker alle billederne med køerne, der ligesom diskret formår at snige sig ind hist og pist - i køen til toget og på diverse attraktioner. Glæder mig til at opleve det 'in real life' :-) Så nu kan du godt justere privatindstillingerne på albummet igen. Tusind tak for kigget!

  Jeg synes selv, maden og duftene er noget af det allermest spændende på rejsen. Så jeg ser frem til lækker mad og til at kunne associere dufte med specifikke steder! Der er intet så rart og specielt som pludselig at mindes en bestemt oplevelse eller et sted via en duft.

  Jeg lover at holde øje med smykkerne i Jaipur. Måske, der er noget, der kan friste?

  Og à propos smykker, så har jeg noget, jeg gerne vil sende til dig som tak for gode tips og tricks. Jeg fabrikerer selv porcelænssmykker og sælger en smule via Amio.dk. Jeg vil meget gerne forære dig en lille overraskelse som tak for hjælpen. vil du sende mig din adresse i en mail: keas80@gmail.com?

  Så kommer der en lille julegave til dig!

  Så kan jeg også lige sende dig info om rejserne til Jordan og Marokko...

  SvarSlet