søndag den 26. februar 2012

Mit allerhelligste Pushkar


Pushkar er et skønt lille helle midt i turistmylderet i Rajasthan. 


Byen er en af de fem hellige ‘dhams’ (pilgrimsrejsemål) for dedikerede Hinduer.  Pushkar kaldes ofte ’Tirth Raj’ – pilgrimstedernes konge, og byen er en af de ældste i Indien. Den kendetegnes ved sine mange templer, hvoraf det mest populære er  Brahma-templet, og sine 52 ghats, som omkranser Pushkarsøen. Her drager adskillige pilgrimme hver dag ned ad trapperne for at bade i de hellige vande.


Stedet beboes også af adskillige hellige køer, der dovent strider sig frem mellem indere i farverige sarier og en hord af duer, der jævnligt hænger i sort sol over søen.


Jeg er ikke religiøs, men jeg havde alligevel en forventning om at kunne mærke en eller anden form for energi eller mystisk atmosfære, når nu det betragtes som et af de helligeste steder i verden. Men jeg fik ikke kuldegysninger eller følte mig særlig spirituel eller noget. Lige indtil jeg satte mig ned, slappede af og bare nød stemningen og rent faktisk begyndte at mærke efter. Pludselig havde jeg en følelse af absolut indre ro og tilfredshed. En skøn fornemmelse, som jeg tolkede som en evne til – for en gangs skyld – at slippe kaoset hjemmefra og bare nyde nu’et <3

2 kommentarer:

  1. Nej, hvor er det sjovt, restauranten på billede nr. 17, var vores ynglings i Pushkar. Ejeren var så sød, rar og venlig, og det var ham der hjalp os med at købe ægte god chai-the.

    SvarSlet
  2. It's a small world! Hvor skægt, at det lige var dér, I slog jeres folder :-). Vi var desværre ikke selv derinde, men jeg synes, det så så hyggeligt ud, så der lige måtte knipses et stemningsbillede. Elsker motivet med de lokale 'guruer' og de vesterlandske backpackere med dreadlocks osv. :-)

    SvarSlet