tirsdag den 16. oktober 2012

Kom nu og blæs mig igang...

Skyer på himmelflugt, lavthængende sol på kinderne og farvesymfoni i trækronerne. Og ikke mindst et sjældent stille Vesterhav, som blinker til mig. På det seneste har jeg hopfrosset og følt mig anspændt og lille. Og hvad bedre kur findes der end en tur hjem til barndommens land, hvor vejret kan trækkes igennem, og tiden (næsten) står stille? Jeg har gået ture, beundret smuk natur og i det hele taget opdaget nye og gamle favoritsteder, mens stressniveauet har sænket sig. Som det gør hos de store mænd, der underfundigt spejder mod havets blå, hvor næste stop er England - oceaner af sømil væk. Jeg har tit tænkt på, hvad de mon tænker; om livet, vandet og vindene? Det er et fantastisk sted at lade tankerne flyve og sandet knase under skoene. Er du på færd i Esbjerg eller omegn, så aflæg endelig de skønne mænd et besøg. Og tag en tur hen til den nye havnepromenade i Hjerting, hvor det gamle badehotel lokker med en imponerende specialbutik og nye hængekøjer ved vandet i første række til skumsprøjt og salte vinde. Gå også tur i Marbæk og langs Varde Ådal, hvor du kan være heldig at se vildt. Og derfra er der ikke langt til en perlerække af vilde naturoplevelser og gourmet af den helt gode skuffe ved Henne Strand. Ja, jeg kunne blive ved...

8 kommentarer:

 1. Der er ikke noget bedre end en gåtur, og slet ikke ved havet. Esbjerg er og bliver hyggelig!

  Kære Katrine, nu hvor jeg ved du klikker ind på min blog engang imellem, håber jeg selvfølgelig du vil følge videre med på min rejse, nemlig her på // Paper-artist.blogspot.dk

  Kærlig hilsen Lisette

  Ps. Lækker blog du har. Nu har jeg fulgt dig i et stykke tid, og nyder at kigge på dine velskrevne indlæg en kedelig hverdags aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Lisette,
   Tak for din dejlige besked. Jeg vil med glæde følge med videre på din rejse på Paper-artist. Jeg har allerede taget et smut forbi :-)
   Kh Katrine

   Slet
 2. Du skriver virkelig nogle fantastiske drømmende tekster! Som specialestuderende i fransk elsker jeg dit finurlige frankofile univers, og til trods for jeg bor i København så frister du med SÅ mange skønne og skæve indslag i det jyske!
  Var i Esbjerg i sommer og se på menneskerne ved havet i øsende regnvejr - må indrømme de fremstår mere pompøse og æresindgydende mod en blå og vild himmel!
  Glæder mig hver gang der kommer et indlæg fra din side - du tager fantastiske billeder og har virkelig sans for detaljen - såvel i ord som i billede!
  Bisous,
  Cæcilie

  SvarSlet
  Svar
  1. Salut Cæcilie,
   Du kan tro, din besked gjorde mig glad og rørt på én og samme tid. Jeg er vildt glad for, at du kan 'bruge' mine små indlæg fra Nordjylland - jeg elsker simpelthen at opleve nye steder og berette om dem i ord og billeder. Dog har jeg længe følt mig hæmmet af, at jeg ikke har kunnet integrere min frankofile side bedre på bloggen - den er jo egentlig en stor del af mig og også en side, jeg gerne vil prøve at gøre mere ud af. Men jeg tror lige, du inspirerede mig, så jeg efterhånden ved, hvordan jeg skal få taget hul på dén del af bloggen :-) Så tusind tak for det. Det er virkelig kommentarer som dine - fra ukendte, søde mennesker, som gør det hele værd at slide for :-) Og à propos slide... Så lyder det spændende med dit speciale i fransk. Jeg husker stadig tydeligt, da jeg var i samme båd. Hvad skriver du mon om? Og sig endelig til, hvis du har brug for sparring.
   Gros gros bisous,
   Katrine

   Slet
  2. Hvor er det skønt at du kan bruge mine ord! Jeg glæder mig meget til at følge med på bloggen fremover også! ;-)
   Jeg synes bestemt allerede at det frankofile skinner igennem på mange af dine indlæg - men det bliver spændende at se endnu mere :-)
   Speciale - ja puha... Det er hårdt, mest fordi det er en del mere ensomt end resten af studietiden - det er rart at vide at det ikke varer for evigt ;-) Jeg skriver om regional identitet i Bretagne - et interessant emne (synes jeg ihvertfald ;-) ) Nu bliver jeg nysgerrig for at høre hvad du skrev om! Tusind tak for tilbuddet om sparring - det vil jeg have in mente!
   Merci beaucoup et bon week-end!
   Cæcilie

   Slet
  3. Du kan tro, det varmer med sådanne ord. Jeg er rigtig glad for, at du synes, det er hyggeligt i mit lille univers. Du har ret i, at det er en kold tyrker at starte på specialeprocessen. Det er netop som om, den sociale del bliver taget fra én, og det værste for mig var, at jeg var på den gamle ordning, hvor jeg ikke skulle afslutte med et forsvar. Så det var bare aflevering og så farvel og tak. En underlig fornemmelse. Jeg havde - umiddelbart inden jeg påbegyndte processen - arbejdet på Den Danske Ambassade i Paris, så mit speciale tog udgangspunkt i et case study af public diplomacy og samarbejdsrelationer mellem Danmark og Frankrig. Det var en spændende opgave at få lov at interviewe nøglepersoner i samarbejdet omkring det danske udenrigsministerium og Danmarkshuset i Paris; men det føles allerede som meget længe siden. Paris me manque :-) Det lyder også som et superspændende speciale, du har gang i. Regional identitet er virkelig spændende (synes også jeg). Jeg har dog mest haft det inde på livet i Languedoc-Roussillon, hvor vi har mange katalanske venner, som ofte taler om, hvordan det ville være med en selvstændig stat. Det er spændende at følge tankerne og udviklingen bag... Held og lykke med den videre proces. Og sig endelig til... Det lyder helt sikkert som et speciale, jeg godt kunne tænke mig at læse på et tidspunkt :-) Bon week-end à toi aussi :-)

   Slet