mandag den 19. november 2012

Berlin Berlin


Puuha, hvordan kommer man lige tilbage på sådan en oplevelse af de helt store og følelsesbrusende? Jeg har levet, åndet, travet og oplevet i Berlin. Jeg har kigget op, ladet mig benorve, forføre og belejre. Jeg kan stadig ikke rigtigt sætte ord på, hvad det præcist var, denne rå og stærke by gjorde ved mig, da jeg netop kun nåede at kradse lidt i overfladen i byens beton, historiske netværk og gyldne menneskemængder...

Jeg tror bedst, det kan beskrives med Henriette Harris' ord: "Med Berlin kaster man sig ud i en frådende affære, hvor morgenånde og sure sokker er en del af forholdet fra dag ét. Glem alt om forelskelse. Berlin er ikke naboens-pæne-datter-nok til, at man forelsker sig i den. Berlin er strittende fortænder og hovedet fuldt af fregner. Berlin er udtværet make-up, hullede strømpebukser og ikke spor samlede ben".

Med andre ord er Berlin en by, der bærer sin historie uden på huden, ikke som kulisse eller overflade, men som noget væsentligt...

Berlin er for mig ømme fødder, sus i skørterne, grafitti og kaffe, oprør og politik, fortid, nutid og fremtid. Det tager nok lige lidt tid at lande igen, men kærligheden er vist for alvor trængt ind :-)

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Taaark ;-) Det er i sandhed en lækker by med så meget guf for øjnene :-)

   Slet
 2. Virkelig fine billeder :D Så stemningsfulde - får mig tilbage i en af de dejligste byer lige med det samme :) Jeg vil også til Berlin snart!!

  -Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde! Byen er altså også bare én stor smeltedigel af stemning, kultur, liv og vanvid. Er ked af, at jeg ikke lige kunne have dig med i håndbagagen :-)

   Slet
  2. Haha - ja det ville ikke ha været dårligt. Man skulle lige kunne skrumpe sig selv i sådan en situation :)
   Btw så kan jeg da lige følge op på Nibe indlægget og fortælle at jeg nu har arrangeret en road trip med min søde mor på fredag hvor vi kommer forbi både Aalborg og Nibe - så tusind tak for inspirationen :) Min mor blev SÅ glad da jeg foreslog det! Hun har også været forbi og se dine billeder og blev helt nostalgisk :) Hun har vist fundet en masse billeder frem fra dengang hun boede der - det blir SÅ hyggeligt!

   -Signe

   Slet
 3. Hvor er det nogle dejlige og skønne billeder.

  Det lyder som en hed affære, du har haft med Berlin. Det ser ud til at I kom vidt omkring.
  åh, hvor vil jeg også gerne til Berlin igen snarest!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, men byen er jo også spækket med lækkerhed for øjet .-) Det var noget af en hed affære, ja. Jeg tror aldrig, jeg helt bliver den samme igen, he he. Kan mærke, at det er et sted, jeg har lyst til at leve i længere tid af gangen... Se du at komme afsted snart i en ruf! Man får virkelig et helt specielt forhold til de byer, hvor man har læst og arbejdet :-)

   Slet