søndag den 16. december 2012

Die Hackeschen HöfeHer midt i Berlins jødekvarter omkring Rosenthalerstrasse ligger de smukke Hackeschen Höfe, som er en labyrintisk verden af smuk arkitektur i art nouveau-stil og fyldt med lækre butikker og hyggelige pladser. Området blev bygget helt tilbage i starten af 1900-tallet og har gennem tiden huset digterforeninger, jødiske dameklubber og andre mystiske selskaber. Bygningerne undgik ikke krigens ødelæggelser, og russerne overtog dem også for en stund, før de langt efter freden igen var indsat, i 1977, blev beskyttet som et evigt minde. I dag kan du gå på opdagelse i de skønne designsammenslutninger, besøge Macs mange fristelser, gå i biografen og se specielle film samt nyde en kop kaffe på en af de hyggelige caféer. 

Die Hackeschen Höfe
Rosenthalerstrasse 40-41 og Sophienstrasse 6

6 kommentarer:

 1. Dejlige billeder :D

  Jeg har lige nu min fjerde og sidste advents konkurrence kørende, hvor du har mulighed for at vinde en super lækker taske fra Aura i det blødeste kalveskind til en værdi af 1.000 kr. Lyder det ikke fristende? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Sofie :-) Og jeg slår da gerne lige forbi din blog og tjekker din konkurrence ud :-)

   Slet
 2. Svar
  1. Ja, ikke? Det var det virkelig også, så jeg kan kun anbefale at tage en tur forbi de små baggårde, hvis du skal en tur til Berlin engang :-)

   Slet
 3. Meget smukke billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Iiih, tak skal du have, Amy :-)

   Slet