onsdag den 30. januar 2013

Varme snacks til en kold tid


Jeg går og hopfryser her i kolde januar. For at hjælpe systemet godt på vej, laver jeg små varme hyggehapsere og -drikke til mig selv. Det er ren forkælelse for blodomløbet og hjælper desuden også på fordøjelsen.

Et par gode eksempler på varm forkælelse er f.eks.:
 • En stor kop urtete "brygget" på en halv knold ingefær i små stykker samt en halv citron i både overhældt med kogende vand. Bliver den for skrap for dig, kan du bløde den lidt op med et skvæt honning eller en håndfuld mynte
 • En lille skål æblebåde med et par citrondråber - toppet med revet kokos, en håndfuld mandler og et gavmildt drys rosiner. Et ganske sundt mellemmåltid.
 • En dejlig kop varm te uden thein: bland lige dele tørret mynte, citrongræs og lakridsrod i en skål sammen med en halv del salvie. Vend det godt rundt og opbevar det i en fin og tætsluttende krukke. Kan varieres i én evighed alt efter din smag.
 • En smuk variation af farverige citrusfrugter såsom blodappelsin, rosa grape og almindelige appelsiner, pomelo etc. Dertil et kys af velduftende kanel. Mmmm....'
Hvad forkæler I kroppen med, når I har brug for en lille pause?


2 kommentarer:

 1. Lyder som en dejlig the ; )
  Godt at se du er blevet glad for krukken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en skøn te :-) Jeg kan godt lide, at man selv kan bestemme, hvad der skal blandes i, så det bliver så naturligt som muligt.
   Du kan tro, jeg er glad for krukken - den passer perfekt til teen og til alle mine kopper. Jeg er også vildt glad for den fine blyantsholder.
   Der kommer snart et lille indlæg, så du kan se, at den også er havnet i godt selskab. Og endnu engang tusind tak for dem begge - jeg føler mig stadig utroligt heldig :-)

   Slet