fredag den 22. februar 2013

Sota Sushi
For et par uger siden var min skønne veninde og jeg på Sota Sushi Bar i Vestergade i Århus. Den fantastiske Munch-udstilling på AROS skulle rundes af med endnu mere æstetik til sjælen og nu også smagsløgene. Det var første gang på Sota for os begge to, og det første, der springer én i øjnene er det næsten overvældende japanske interiør; glasvitriner med enorme kampuniformer, lange rå murstensfacader, træbjælker og en generel minimalisme og enkel, som er enhver japansk hule værdig. Vi fik et fint lille bord ovenpå og nød stemningen og kigget ned til en imponerende tallerken sushi, sticks, edamamebønner og andet lækkert, mens vi ventede på at aflægge bestilling. Snart kom tjeneren med menukortet, og av, hvor var der meget at vælge imellem. Vi kunne godt have brugt, at nogen valgte for os, men vi endte med at dele en skål edamamebønner og fik så ellers hver en "Choice 1 hoso maki"-menu, bestående af 6 blandede nigiri og 8 flotte inside-out-maki'er. Det var rent slik for øjet, og jeg elskede den lille detalje med en kvist mynte og et stykke kul i vandkaraflen. Stedet var godt besøgt, og selv om maden var god, skal det lige siges, at det langt fra er den bedste sushi, jeg har fået. Den slår ikke favoritten fra den ægte japaner i Paris eller Sushi Sushi i Aalborg. Men ærlig mad til forholdsvis billige penge.

2 kommentarer:

  1. Årh nu fik jeg helt vildt meget lyst til sota sushi maki maki mnuen - mums, vi får det ALTID hvis vi skal "flotte" os lidt - det smager skønt. Dejligt med en date med skøn veninden. Rigtig go weekend til dig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mmmm, sushi er balsam for sjælen. Vi henter altid en god omgang fra Sushi Sushi, når vi bliver lækkersultne og skal forkæles. Du må også have en fantastisk weekend :-)

      Slet