søndag den 13. maj 2012

Det Store Ædegilde
Med en voldsom og ekspressiv eksperimentaludgave af filmen 'Det Store Ædegilde' fra 1973 tryllebandt skuespillerstaben publikum i to akter, hvor den ikke fik for lidt med madsvineri, djævelskab og 'porno'. 
Morten 'Kok' Nielsen fra Mortens Kro leverede den ædle kogekunst under forestillingen, som oprindeligt handler om, at en dommer, en pilot, en kok og en koreograf beslutter at gennemføre deres store, fælles projekt: De vil dø lykkelige og vil æde, drikke og hore sig ihjel på én weekend. 

Stykket baserer sig på Marco Ferreris film fra 1973, der er et satirisk angreb på vores 'forbrugerisme', og i teaterstykket stilles der følgende spørgsmål: Er vi blevet klogere? Eller dummere? Eller sultne efter mere? Kan vi aldrig få nok?
Opsætningen på Aalborg Teater er meget ulig den oprindelige film, men leverer genistreger, groteske scener, haka, larm og mad- og sexorgier - grænsende til det groteske, men utroligt fedt! Dog fik den gode Morten Kok lige lidt for meget kold reklame for min smag. Kunne han have vist sig fra en mere selvironisk side, havde det været mere stuerent!
Skynd dig at komme afsted og bliv inspireret, forført og forarget :-)
Det Store Ædegilde spilles på Aalborg Teater til og med den 15. juni. Du kan læse mere her.

2 kommentarer: