fredag den 17. august 2012

A beautiful ceremonyJeg har været til den smukkeste bryllupsceremoni, man kan forestille sig: persiske tæpper i støvede og douce farver flankeret af smukke, tunge marmormøbler. Fine gæster i rober i alle regnbuens farver, tårnhøje hæle og rosenblade, smukke blomsteropsatser, salbeldans og sækkepiber og ikke mindst en fantastisk summen af samtaler på alle tænkelige sprog. Kulturmødet, når det er bedst! Gommen er oprindeligt fra Iran, men har boet i Jordan det meste af sit liv. Bruden er portugisisk, men opvokset i Frankrig. Familie og venner kommer fra Tyskland, USA, Libanon, England, Jordan og Dubai. Og lille Danmark. Jeg var rørt over alle indtrykkene; det smukke alter med fine symboler på glæde, sødme og fertilitet, ceremonien, hvor de ugifte kvinder (mig selv inklusiv) dryssede sukker over parret for at kaste sødme over ægteskabet, kontrasterne mellem slør og arabiske traditioner og vestlig lårkort og høje hæle. Og ikke mindst over den kærlighed, der strålede mellem parret hele dagen; i blikket, i smilene, i luften og i udsigten over smukke Amman. Jeg sugede ivrigt og begærligt det hele til mig og har gemt oplevelsen og nyknyttede venskaber dybt i mit hjerte...

4 kommentarer:

 1. w.o.w! Det lyder som den mest fantastiske oplevelse. Som taget ud af et eventyr - men et postmoderne et af slagsen med globale vingesus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var også bare smukt hele vejen igennnem - med alle sanser i spil og følelserne uden på tøjet. Jeg var i hvert fald rørt over at være en del af det hele :)

   Slet
 2. Super smukke billeder, elsker bare brulypper :)

  http://www.nataschacoester.dk/2012/08/giveaway-jane-konig.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja, der er bare noget livsbekræftende over brylupper og den kærlighed, der hænger i luften hele dagen og i minderne bagefter. Flere af dem, tak :)

   Slet