tirsdag den 30. oktober 2012

Hallo Berlin!

Hallo Berlin!

Iiiiih, om blot en uge tager jeg det lille Papierfliegel til Berlin, hvor jeg bogstaveligt talt ikke har været siden Murens fald! Det er ikke et sekund for tidligt, og jeg er ved at sprænges af spænding over alle de nye indtryk, der venter. Vi skal mødes med en stak Euro-folk og fejre ti-års-jubilæum for tiden som praktikanter i EU-kommissionen (min kæreste var afsted i Luxembourg et halvt år, umiddelbart efter jeg lige havde mødt ham). Jeg arbejdede selv i Komissionen i Bruxelles i 2008, så der bliver rig lejlighed til at "catche up" på EU-slanget :-) 

Men først og fremmest glæder jeg mig til Potsdamer Platz, Oranienburger Strasse, rå bygninger, grafitti og street art, til gode caféer, lækker mad, glade mennesker og livlige markeder. Og til die Spree, gåture i efterårsrusk og til at snuse til små, skæve butikker. Jeg skal nok holde mig i skindet for ikke at slæbe hele byen med hjem. Ovenstående er bud på souvenirs. Det eneste, jeg absolut SKAL have med hjem, er en fin gammel vintage-kuffert, he he. Har bestilt håndbagage til flyveturen derned og til en enkelt kuffert til turen hjem. Mon ikke, den bliver fyldt med rare minder? 

Jeg vil kigge efter en rar, lun strik - kan ikke få nok af dem med isvinter i sigte. Brrrr... Og så skal jeg hitte mig en farverig bog om byen og gerne lidt tysk musik. Kraftwerk har stået på ønskelisten længe efterhånden. Det har det lomografiske Diana-kamera også. Meeeeen... :-)

Elsker I Berlin, og har I gode tips til, hvad jeg skal se, lave, smage, føle på og høre? 
Skriv endelig :-)

10 kommentarer:

 1. Ååårh du er en heldig kartoffel! Må jeg ikke komme med i din kuffert!? :D

  -Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, Signe, hellere end gerne! Men som sagt har jeg kun håndbagage med på vej derned. Tror du, du kan passe ind i den? Ellers er du velkommen i kufferten på vejen hjem igen :-)

   Slet
 2. Uhh bare det var mig der skulle til Berlin :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, jeg glæder mig også helt vildt og tosset til en god cocktail af shopping, cafébesøg, street art og storbystemning :-)

   Slet
 3. God tuuuuuuuur! Og husk nu at nyde byen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak, søde. Jeg tror, jeg kommer til at nærlæse dine fine Berliner-beskrivelser godt indtil afgang :-)

   Slet
 4. Hvis jeg skulle til Berlin igen ville jeg helt sikkert tage forbi denne chokoladebutik (igen, igen..), http://www.fassbender-rausch.de/index.html.
  Hos Fassbender & Rausch vil jeg uden problemer kunne fylde en hel vintage kuffert med lækkerier. Sidst jeg var der, i 2008, havde de bl.a. lavet Brandenburger Tor i chokolade. Ja, mine tænder løb virkelig i land.
  Den tilhørende café har jeg endnu ikke besøgt, da der var proppet med mennesker og kø for at komme ind.
  Selv købte jeg alverdens chokolader med hjem, chokoladejulekalendere og kakaopulver til varm kakao. Mmmmh.
  Så hvis du er til chokolade, så tag et smut forbi butikken.
  Rigtig god tur :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Puuuuha, det ser farligt ud! jeg har netop tjekket deres hjemmeside ud, og føj, hvor er det da nogle lækre kager, de har :-) He he, og hvem kunne ikke tænke sig at sætte tænderne i en lækker Brandenburger Tor? Mums! Tusind tak for dit fine tip - for sådan en lækkersulten chokoladefreak som mig, er det vist det rene paradis :-) Er ikke sikker på, jeg tør besøge det af fare for netop at fylde hele kufferten med lækkerier. Men har de et spændende chokoladepulver til hyggelige vinteraftener indendøre, skal jeg helt sikkert have et par poser med hjem :-)

   Slet
 5. WAAAARH !
  Jeg skal også til Berlin ! Bare første i december. Det bliver min første tur.
  Du må endelig skrive anbefalinger, manner !

  SvarSlet
  Svar
  1. Feeeedt! Kan godt forstå, at du glæder dig. Det må vist også næsten siges at være min første tur, når det er så mange år siden sidst! Og der skal nok komme rigeligt med anbefalinger og posts dernedefra :-)

   Slet