fredag den 26. oktober 2012

Out of Africa

Min kære kæreste har netop været på en spændende forretningstur til Afrika. Han skulle bl.a. tilse nogle af de projekter, hans arbejde laver på miljø- og transportområdet. Heldigvis blev der også tid til lidt sightseeing, og jeg syntes da lige, han skulle have mulighed for at gæsteblogge, så I kan få et glimt af skønne Malawi og Zambia. Jeg nød i hvert fald hans beretninger om dyrene og livet i det afrikanske. Og så er der måske grobund for en lille tur derned sammen engang. Spændende ser ud, og jeg har altid drømt om en minisafari på savannen. Her er det små souvenirs fra Zambezi-floden :-) Har I været i Afrika, og har I tips til lande, steder, sighstseeing mv.? 

Mortens eventyr: "Det var som at træde ind i en helt anden verden at se ud over den mægtige Zambezi-flod. En enlig elefant gnavede ihærdigt løs af barken på et træ ovre på Zimbabwe-siden af floden. Varmen og fugten hang tungt om ørerne, og den lokale guide viste vej ned ad den stejle skrænt, ud på en flydende bro og ned i den lille båd, hvis tynde skal skulle være det eneste værn mod flodens farer, de vilde dyr og andet godt.
Men da turen først var i gang, var det som at være med i en film. Pludselig var man helt oppe i hovedet på elefanter og bøfler, der kom ned for at drikke, og inde midt i farvestrålende fuglekolonier. Båden snoede sig mellem nysgerrige flodheste og dovne krokodiller ned mod nationalparken, hvor bavianer, zebraer, antiloper og hele flokke af elefanter betragtede de mystiske fremmede ude på vandet. Som var det en film, følte man ikke farerne ved at være så tæt på naturens utrolige skabninger, og sikkert inde på land igen skulle der bruges en rum tid over grillkød, nshima og lokal øl på at få alle indtrykkene til at sive ind og sætte sig fast. Selv når jeg ser på billederne nu, er det som om, det var en film. Måske skulle Katrine have været der til at overbevise mig om, at det altså er rigtigt nok, at der stadig findes den slags steder - trods industri, tørke, krybskytter, gale diktatorer og andre indgreb i dyrenes verden. Heldigvis er der også ansvarlige mennesker, der passer på den største rigdom, de nogensinde vil få: Zambezi - et fantastisk sted med alle dets dens firbenede indbyggere."

Husk, at I  lige nu kan støtte et godt projekt til uddannelse af afrikanske kvinder i Senegal. Som frankofil er det også et af de lande, jeg gerne vil stifte bekendtskab med på et tidspunkt. Læs mere om projektet på deres facebookside

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig blogg du har! :) Kika gärna in på min nya blogg där jag skriver om loppisfynd, kreativitet och no-poo! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linnea. Tusind tak skal du have ;-) Jeg kigger meget gerne forbi din blog...

      Slet