onsdag den 1. august 2012

Au revoir, juillet!

Farvel, søde juli! Jeg tager afsked med en sødmefyldt måned, der om nogen har budt på mindeværdige oplevelser for alle sanser, og som jeg kan leve længe på - også når efterår og vinter rusker i os igen. Det var måneden, hvor jeg deltog i den smukkeste iranske bryllupsceremoni i Jordan, og hvor jeg vandrede smukke Amman tyndt og faldt for den jordanske kaffe med et strejf af kardemomme, for maden og for en farverig puf og ikke mindst for det gæstfrie og lykkelige folk midt i et af verdens brændpunkter. Det var måneden, hvor jeg flød på det Døde Hav og drak litervis af friskpresset citronjuice med mynte, mens jeg fik en klump i maven over at kigge direkte over på Israel og Vestbreden.
Juli bød også på mit første besøg i farverige og livlige Brighton med de smukkeste foto opportunities ved the Birghton Pier og den udbrændte forlystelsesmole. Det var måneden, hvor jeg shoppede sjove tees i Camden og spiste sprød and i China Town og i det hele taget nød gensynet med London. Og så valfartede vi atter til vores paradis i det sydfranske, hvor specielt de solmodne ferskner (i kassevis), vandring i bjerge og kølige kanaler, var med til at lade batterierne op igen.
Vel hjemme i DK viste sommeren sig fra sin brogede side, men det blev til et road trip med mutti og moster i det nordsjællandske, hvor vi besøgte Kronborg, Frederiksborg og Fredensborg, mens vi sippede kaffe og nød lange samtaler på terrassen i aftensolen. Og så er der endda også blevet tid til en tur til Fosdalen, sand mellem tæerne på de nordjyske strande og hundredevis af myggestik fra blåbærkrattet...
Jeg er håbløst bagud med min opdatering af alle disse oplevelser, men ovenfor har I en smagsprøve på, hvad der kommer fra en fantastisk sommermåned. Godt, vi har endnu en spændende af slagsen i vente. Velkommen, august!

6 kommentarer:

 1. Din juli lyder til at have været helt fantastisk! :) Næste gang jeg besøger London skal jeg klart også til Brighton. Det ligger jo kun en spytklat derfra.
  Og Jordan.... wauw!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var den helt sikkert også. Ja, damp endelig en tur til Brighton - det tager jo kun en time i tog, og der er masser af pæne, landlige landskaber at kigge på undervejs :-) Ja, Jordan er ubeskrivelig smuk - maden, menneskene, naturen og kulturen. Jeg elsker det hele! :-)

   Slet
  2. Du er godt nok også noget af en rejsefugl. Du har boet i både London OG Paris, ikke? Og det var jo ikke første gang du besøgte Jordan. Og så ved jeg jo, at du har været i Indien. Må jeg godt være bare en lille bitte smule misundelig på alle de eventyr du må have oplevet? Eller hvertfald synes at du er sej, og at det er beundringsværdigt, at du får rejst så meget. Det synes jeg er sejt!

   Slet
  3. He he, ja, jeg sørger for at putte så mange rejser i mit liv som muligt, da det er andre kulturer, der inspirerer mig allermest. Uuuuh, jeg ville gerne have boet i London - det har jeg dog ikke, men det kan nåes endnu :-) Jeg har ganske rigtigt boet i Paris og arbejdet på Den Danske Ambassade, været et år på udveksling på universitetet i Toulouse, boet og arbejdet i Bruxelles og boet i Madrid. Så lidt er der da sket :-) Men du er nu også noget af en traveler - jeg misunder dig helt vildt dit ophold i Berlin - det har jeg altid drømt om, så måske det er næste destination?! Og din rejse til Vietnam vil jeg også gerne prøve - der ser så forbandet smukt ud... Så du er altså også sej! Jeg elsker dine indlevende rejsebeskrivelser! Verden er så skøn og fuld af dejlige lande og kulturer, billeder, dufte, kærlighed og farver... Jeg er helt afhængig af rejser og bliver hurtigt rastløs herhjemme, selv om her også er dejligt!

   Slet
 2. Svar
  1. Tak skal du have. Med så smukke destinationer er det jo en leg at knipse gode billeder :-)

   Slet